Företaget startades 1996 av systrarna Eva och Agnetha och Anne-Lii Alenius.

 Idén att starta upp ett maskinbrodyrföretag kom ifrån pappa Sune Alenius, som besökte Florida 1984 och såg en man i ett shoppingcenter som broderade på kepsar. Av mannen kunde man beställa en keps med sitt namn broderat. Sune tyckte att det var en jättebra idé som länge låg kvar tills han 1995 presenterade idén för sina döttrar.

Sagt och gjort. 1996 köpte Eva och Agnetha 3 st 1-huvudsmaskiner och 1997 ytterligare en. 1998 köptes en 4-huvudsmaskin och samma år gick vi en 5-dagarns EDSIII Digitazing utbildning i Atlanta, USA och besökte samtidigt världens största brodyrmässa. Det krävdes fyra dagars mässpromenad innan vi tittat igenom alla olika brodyrmaskiner, tillbehör och nyheter.

2006 köpte Agnetha Alenius Madsen företaget och bytte namn till Alenius Inc. Företaget har idag 2.5 anställda.mer om familjen Alenius

Osvald Alenius föddes 1914 och växte upp i Sörgissjö, Gideå.

Familjen jobbade med skog. Osvald fick senare jobb på Husum fabriker där han jobbade med att köra klorbil.

1959 startade han ett eget åkeri. Företaget växte och Osvald hade som mest 28 anställda.

1979 tog sonen Sune Alenius över åkeriet och drev det mycket framgångsrikt fram till 1996 då han sålde lastbilarna till Håkan Moström.

Sune och Gun Alenius fick tre döttrar, Eva, Agnetha och Anne-Lii. Företagandet gick vidare till de tre. Anne-Lii startade en egen skönhetssalong medan Eva och Agnetha började 1996 att tillverka broderade företagslogos som de märkte plagg och kepsar med till företag.

2007 valde systrarna att dela på sig. Agnetha fortsatte med maskinbrodyren och bytte namn på företaget till Alenius Inc.

Mellan åren 1966-2012 var adressen Industrivägen 22 i Husum.

2013 gick flyttlasset till Örnsköldsvik Hästmarksvägen 3.


Farfar Osvald myntade uttrycket ”vi tar nya tag i morgon”. Det kan vara bra att tänka på ibland när man valt att gå företagandets väg.

Gå till Mobilversion